Zoeken

Betekenis van de beelden

Verhaal van
Boeddha

Siddhartha Gautama, de grondlegger van het boeddhisme, die later bekend werd als 'de Boeddha', leefde in de 5e eeuw voor Christus. Boeddhisten geloven dat Gautama, na 6 jaar zoeken, verlichting vond tijdens het mediteren onder een Bodhi-boom. De rest van zijn leven leerde hij anderen hoe ze deze spirituele staat konden bereiken.

Wat is een Mudra?

Een mudra is een symbolisch, ritueel gebaar, dat voornamelijk wordt gebruikt bij yoga en meditatie. We bieden u vier verschillende Mudra-posities in onze collectie Boeddhabeelden die het symbool vertegenwoordigen voor;

Meditatie Mudra
Meditatie Mudra heeft de handen in de schoot met handpalmen naar boven gericht.

Groet Mudra
Groet Mudra is een traditioneel Oosterse groet met handen tegen elkaar voor de borst.

Aarde Mudra
Aarde Mudra heeft de rechterhand wijzend naar de Aarde als symbool dat Boeddha ook Aards is.

Chakra Mudra
Chakra Mudra staat symbool voor het ’Levensrad’- of draaiing van Moeder Aarde. Wijsvinger op duim staat voor wijsheid.

Hindoegoden en -Godinnen;

Shiva;
Shiva is de God van vernietiging, maar ook van de schepping. Dit gaat samen omdat bij het hindoeïsme de dood leidt tot wedergeboorte, de Reïncarnatie.

 

Ganesha;
Ganesha laat middels zijn olifantenhoofd een tragisch misverstand zien. Op een dag dat Shiva (vader) het huis verlaat, heeft Parvati (moeder) haar zoon Ganesha gemaakt van huidschilfers en oliën.

Toen Shiva thuiskwam, versperde Ganesha hem de weg naar binnen. Shiva kende Ganesha niet en dacht met een rivaal te maken te hebben en hakte zijn hoofd eraf. Toen Parvati achter de dood van Ganesha kwam was ze ontroostbaar.

Bedienden kregen de opdracht een nieuw hoofd te zoeken voor Ganesha, van het eerste levende wezen dat ze tegenkwamen. Dat bleek een olifant te zijn, zodat op de romp van Ganesha een olifantenhoofd kwam. Zo kwam Ganesha weer tot leven, maar had hij zijn verdere bestaan een merkwaardig hoofd.

Ganesha wordt vaak afgebeeld als bewaker. Hij heeft in zijn vier handen dan een stok of een bijl. Met de bijl hakt hij valse illusies weg, met de stok verlangt hij de controle te houden. Er zijn meer interessante symbolieken aan zijn figuur te ontdekken, zoals dit het geval is bij de meeste Hindoegoden.

De afgebeelde waterlelie symboliseert bijvoorbeeld onbevreesdheid en Ganesha’s zuiverheid. Een van zijn slagtanden is soms gebroken. Dit toont aan dat zelfs goden niet perfect zijn. In een van zijn handen heeft hij vaak rijst, een teken van overvloed. Zijn kroon is natuurlijk een teken van heiligheid, en zijn kleine ogen vertegenwoordigen de behoefte om naar binnen te kijken en jezelf te kennen. Ganesha’s rijdier/ voertuig is een rat, waaruit blijkt dat groot en klein in vrede met elkaar kunnen samenleven.

Ganesha is de God van wijsheid en verwijdert obstakels. Hij is de brenger van geluk en bescherming.

Aan het begin van elke reis, elk ritueel en elk groot gezelschap wordt eerst Ganesha aangeroepen en geëerd.

 

Dewi Tara;
Hindoe-Godin. Zij houdt een lotusbloem in haar hand die over haar arm naar haar schouder krult. De lotusbloem staat symbool voor puurheid. De naam Tara betekent ster.

 

Dewi Sri;
Zijn de Javaanse, Soendanese en Balinese pre-hindoeïstische en pre-islamitische Godinnen van rijst en vruchtbaarheid, die nog steeds op grote schaal worden aanbeden op de Indonesische eilanden Bali en Java.

 

Rama & Shinta;
Liefdeskoppel uit het beroemde Ramayana-epos.

 

Trimurti;
Het wordt ook wel de Hindoe-drie-eenheid genoemd. Het wordt gevormd door de drie Goden Brahma, Wishnu en Shiva.

Onze producten

+ - Beelden

Onze gietstenen beelden worden met de grootste zorg gemaakt. Dit gebeurt op basis van twee delen fijn lavazand en één deel cement.

+ - Potterie

Ons assortiment potterie is niet gemakkelijk te verkrijgen en wordt exclusiever. Deze potten, vazen ​​en schalen houden geen water vast, maar houden het water lange tijd vast in de steen.

+ - Tuin & terras

Een tuinbeeld zorgt voor sfeer en geeft een persoonlijke touch aan uw buitenruimte. Of u nu kiest voor een inspirerend boeddhabeeld of voor een Oosters geloofsbeeld: met een beeld komt uw tuin of terras tot leven.

+ - Specials & Sale

Regelmatig hebben wij unieke beelden, potten, tuin- en terrasproducten in ons assortiment. Ontdek de ‘Specials’ en acties.

Heeft u interesse in onze producten?
Neem contact op!

X